skip to Main Content
0492-554040 info@maartenvanberlo.nl

Bekken-bekkenbodem therapie

Bekkenpijn kan ontstaan tijdens of na een zwangerschap, na te zware handelingen, een val, maar ook door langdurig een verkeerde houding aan te nemen. De klachten bevinden zich in het gebied van de lage rug, si-gewrichten, het stuitje, billen, liezen, het schaambeen en het gebied rondom de heupen.
De bekkenoefentherapeut kan door gerichte oefeningen een betere stand van heup/bekken/ onderrug verkrijgen. Stabiliserende oefeningen zorgen voor een blijvend resultaat.  Daarnaast is het essentieel inzicht te krijgen in houding en beweging in het dagelijks leven om de belasting in het bekkengebied te verbeteren.

Lees Meer

Slaapoefentherapie

Slaapoefentherapie is een specialisatie vanuit de oefentherapie Cesar Mensendieck om mensen met slaapproblemen te helpen. Onder slaapproblemen vallen o.a.: inslaap-, doorslaap- en vroeg wakker worden problemen. Hieronder zijn nog andere soorten slaapproblemen benoemd. Sinds juni 2018 is onze oefentherapeut Cesar Sanne de Jong gespecialiseerd slaapoefentherapeut.

Lees Meer

Zwangerschapsbegeleiding

Voor individuele begeleiding tijdens en rondom de zwangerschap kunt u in onze praktijk terecht.

Samen met de oefentherapeut bespreekt u tijdens de eerste bijeenkomst hoe uw programma eruit zal zien. Dit is afhankelijk van uw persoonlijke wensen rond de begeleiding van de zwangerschap, bevalling en herstel.
Tijdens de zwangerschapsbegeleiding kan het volgende aan bod komen:

Lees Meer

Oefentherapie-mensendieck & oefentherapie cesar

emand die zijn lichaam niet goed gebruikt of belast, al dan niet ten gevolge van een aandoening, heeft een verhoogde kans op klachten aan het bewegingsapparaat. Oefentherapie-Mensendieck en/of Oefentherapie Cesar kunnen dan een uitkomst bieden. Oefentherapie-Mensendieck en Oefentherapie Cesar zijn van oorsprong twee verschillende paramedische beroepen maar zijn beide gespecialiseerd in houding en beweging. Oefentherapeuten richten zich op het verbeteren van het individuele houdings- en bewegingsgedrag. Daarbij staat de cliënt, zijn of haar klacht, dagelijkse activiteiten en lichamelijke mogelijkheden centraal

Lees Meer

Adem & ontspanning

Door stress, drukte en spanning kan het lichaam uit balans raken, wat zich kan uiten in ademhalingsproblemen en spanningsklachten. Dit kan zich uiten in hyperventilatieklachten, ademproblemen, een benauwd gevoel, druk of pijn op de borst maar ook klachten als hoofdpijn, stijve nek-schouderregio of angst/paniek. Hierdoor kunt u zich behoorlijk beperkt voelen in uw dagelijkse activiteiten.

Lees Meer
Back To Top