Fysiotherapiepraktijk Maarten van Berlo
Timpaanstraat 2
5705 KM Helmond
Tel.: 0492-554040
info@maartenvanberlo.nl

Niet aangeboren hersenletsel (NAH)

Fysiotherapie bij mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH)
-Meer dan bewegen alleen-
 

Onze medewerker: Bertie Wetzer is actief lid in het NAH Fysionet Zuidoost-Brabant. Met dit samenwerkingsverband van gespecialiseerde fysiotherapeuten stemmen wij de beste zorg en behandeling af voor mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel. Met dit expert-netwerk passen wij de laatste praktische en wetenschappelijke inzichten toe en wisselen wij onderling onze deskundige ervaring uit. Met regelmaat bieden wij onze experts gecertificeerde scholing aan. Daarmee kunnen wij u die zorg bieden waar u naar op zoek bent. Voor meer informatie kunt u terecht op www.nahfysionetzob.nl

Hoe merkt u dat wij voldoen aan de kwaliteitseisen van het NAH Fysionet Zuidoost Brabant als u bij ons komt revalideren?

-U werkt samen met ons aan wat u belangrijk vindt

-U ervaart onze expertise aangaande alle gevolgen van uw hersenletsel

-Indien u andere experts nodig heeft, hebben wij korte lijnen mat andere zorgverleners.

-U revalideert bij ons volgens de meest recente inzichten op het gebied van NAH

In onze praktijk is Bertie Wetzer de gespecialiseerde fysiotherapeut voor NAH patiënten (te bereiken via bertie@maartenvanberlo.nl). Daarnaast geeft Maarten van Berlo cognitieve training na een hersenschudding en burn-out.

 

Verhogen van de belastbaarheid

Ook krijgt fysiotherapie Maarten van Berlo regelmatig patiënten met Niet Aangeboren Hersenletsel doorverwezen via neuropsycholoog Dr. Erik Matser. Wij begeleiden deze patiënten, vaak sporters en mensen na een auto-ongeval, met de terugkeer in het dagelijks leven of de sport. Dit gebeurt door middel van specifieke trainingen, gericht op verhoging van de algemene belastbaarheid, in combinatie met fysiotherapeutische behandelingen.

Cognitieve training met Cognitrain

Sinds enkele jaren maken we bij Fysiotherapie Maarten van Berlo gebruik van een nieuwe vorm van training, namelijk cognitieve training. We gebruiken deze training (vooral bij sporters) om op een nog hoger niveau te komen maar ook bij mensen met hersenletsel die vaak naast motorische problemen ook problemen hebben met cognitieve vaardigheden. Deze patiënten worden vaak naar ons verwezen door Dr. Erik Matser, Neuropsycholoog (www.neuro-psychologie.nl). De cognitieve training wordt gedaan door middel van het programma Cognitrain. Dit programma bestaat uit 2 onderdelen:

  1. Dubbeltaken: het principe komt er op neer dat, indien de patiënt de opgegeven oefeningen op de juiste wijze kan volbrengen, de aandacht wordt afgeleid, hetzij via een motorische dan wel via een geestelijke dubbeltaak (op dvd). Het doel is herstel in het dagelijks leven en/of in de sport functioneler te maken: automatisme van bewegen.
  2. Feedback: via infrarood-feedbackkastjes wordt ervoor gezorgd dat de patiënt meer doelgericht oefent. De kastjes dagen de patiënt uit om een oefening echt goed te doen. Wordt de infraroodlijn, die tussen de twee kastjes bestaat onderbroken, dan volgt een geluidsignaal. Dit kan worden ingezet als positieve feedback door de patiënt uit te dagen de infraroodlijn te raken, maar ook als negatieve feedback om te stimuleren dat de lijn niet wordt doorbroken.

Aanmelden Nieuwsbrief

* verplicht veld