Fysiotherapiepraktijk Maarten van Berlo
Timpaanstraat 2
5705 KM Helmond
Tel.: 0492-554040
info@maartenvanberlo.nl

Dry needling

Dry needling is een vrij nieuwe behandelmethode van fysiotherapeuten. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Dry needling gebruikt een droge acupunctuurnaald en er wordt dus geen vloeistof in de spier gebracht. 

Verschil tussen dry needling en acupunctuur
Het verschil met acupunctuur is dat bij acupunctuur vaak oppervlakkig meerdere naalden in het lichaam gezet worden die enige tijd blijven zitten. Deze hebben invloed op de 'energie' in het lichaam. Dry needling gebruikt meestal één naald waarmee kortdurend de spier wordt geprikkeld.

Triggerpoints
Dry needling werkt op specifieke punten in de spieren, de zogenaamde triggerpoints. Dit is een 'knoop' in een spier, die naast lokale drukpijn ook vaak pijn op afstand veroorzaakt.

Wat doet de fysiotherapeut?
De fysiotherapeut zal allereerst door een gesprek en gericht onderzoek uw klachten in kaart brengen. Daarna worden de spieren nader onderzocht, die mogelijk uw pijn veroorzaken. Specifiek wordt in die spieren gezocht naar triggerpoints. Op die plaatsen zal de fysiotherapeut gaan behandelen om de spieren te ontspannen.
 

In onze praktijk zijn Bertie Wetzer, Bob van den Enden en Esther Hammecher-Arts gespecialiseerd in Dry Needling.

Aanmelden Nieuwsbrief

* verplicht veld