Fysiotherapiepraktijk Maarten van Berlo
Zandstraat 96
5705 AZ Helmond
Tel.: 0492-554040
info@maartenvanberlo.nl

Oefentherapie-Mensendieck & Oefentherapie-Cesar

 

Algemeen

Iemand die zijn lichaam niet goed gebruikt of belast, al dan niet ten gevolge van een aandoening, heeft een verhoogde kans op klachten aan het bewegingsapparaat. Oefentherapie-Mensendieck en/of Oefentherapie Cesar kunnen dan een uitkomst bieden. Oefentherapie-Mensendieck en Oefentherapie Cesar zijn van oorsprong twee verschillende paramedische beroepen maar zijn beide gespecialiseerd in houding en beweging. Oefentherapeuten richten zich op het verbeteren van het individuele houdings- en bewegingsgedrag. Daarbij staat de cliënt, zijn of haar klacht, dagelijkse activiteiten en lichamelijke mogelijkheden centraal

Tijdens de eerste behandeling wordt de klacht, de hulpvraag, dagelijkse activiteiten en lichamelijke problemen van de cliënt in kaart gebracht. Aan de hand hiervan zal de oefentherapeut een persoonlijk behandeldoel- en plan opstellen passend bij de klacht en dagelijkse activiteiten. De oefentherapeut zal in het behandeltraject de cliënt coachen, begeleiden en adviezen geven om tot een gezond houdings- en bewegingspatroon te komen. Hierdoor kan de cliënt zelf invloed uitoefenen op zijn klachten in het dagelijks leven.

Oefentherapeuten-Mensendieck/Cesar behandelen zowel kinderen, volwassenen als senioren. Oefentherapie-Mensendieck/Cesar wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Voor een behandeling heeft u voor het maken van een afspraak geen verwijzing nodig van huisarts of specialist, net als bij fysiotherapie kunt u gebruik maken van Directe Toegankelijkheid.

De oefentherapeuten in onze praktijk: oefentherapeut Mensendieck: Maarten van Berlo, oefentherapeut Cesar: Sanne de Jong

 

Bekken- bekkenbodem Oefentherapie

Onze Oefentherapeut Cesar Sanne de Jong is gespecialiseerd als Bekkenoefentherapeut.

Bekkenpijn kan ontstaan tijdens of na een zwangerschap, na te zware handelingen, een val, maar ook door langdurig een verkeerde houding aan te nemen. De klachten bevinden zich in het gebied van de lage rug, si-gewrichten, het stuitje, billen, liezen, het schaambeen en het gebied rondom de heupen.
De bekkenoefentherapeut kan door gerichte oefeningen een betere stand van heup/bekken/ onderrug verkrijgen. Stabiliserende oefeningen zorgen voor een blijvend resultaat.  Daarnaast is het essentieel inzicht te krijgen in houding en beweging in het dagelijks leven om de belasting in het bekkengebied te verbeteren.

2017 03 sanne bekken bovenaanzicht.jpg             2017 03 sanne bekken vooraanzicht.jpg

Ook bekkenbodemklachten worden (uitwendig) behandeld.  De bekkenbodem is een plaatvormige structuur die is opgebouwd uit spierbundels. De bekkenbodem sluit het bekken aan de onderkant af en ondersteunt de organen in het bekken
Functieverlies of niet optimaal functioneren van de bekkenbodem kan aanleiding geven tot verschillende bekkenbodemklachten,
De meest voorkomende bekkenbodemklachten zijn :

Meer dan een miljoen mensen in Nederland heeft problemen met de bekkenbodem. Van de mensen die ouder zijn dan 50 jaar, ervaart ongeveer de helft bekkenbodemklachten.

Door middel van u bewust te worden van uw bekkenbodem en deze te versterken of te ontspannen kunt u controle krijgen over de klacht.
Hieronder een algemeen filmpje van het VvoCM over bekkenoefentherapie:

 

    Voor meer informatie kunt u gaan naar de website: www.vvocm.nl

 

 

Aanmelden Nieuwsbrief

* verplicht veld