Fysiotherapiepraktijk Maarten van Berlo
Timpaanstraat 2
5705 KM Helmond
Tel.: 0492-554040
info@maartenvanberlo.nl

Bekken- bekkenbodem Oefentherapie

Onze Oefentherapeut Cesar Sanne de Jong is gespecialiseerd als Bekkenoefentherapeut.

Bekkenpijn kan ontstaan tijdens of na een zwangerschap, na te zware handelingen, een val, maar ook door langdurig een verkeerde houding aan te nemen. De klachten bevinden zich in het gebied van de lage rug, si-gewrichten, het stuitje, billen, liezen, het schaambeen en het gebied rondom de heupen.
De bekkenoefentherapeut kan door gerichte oefeningen een betere stand van heup/bekken/ onderrug verkrijgen. Stabiliserende oefeningen zorgen voor een blijvend resultaat.  Daarnaast is het essentieel inzicht te krijgen in houding en beweging in het dagelijks leven om de belasting in het bekkengebied te verbeteren.

2017 03 sanne bekken bovenaanzicht.jpg             2017 03 sanne bekken vooraanzicht.jpg

Ook bekkenbodemklachten worden (uitwendig) behandeld.  De bekkenbodem is een plaatvormige structuur die is opgebouwd uit spierbundels. De bekkenbodem sluit het bekken aan de onderkant af en ondersteunt de organen in het bekken
Functieverlies of niet optimaal functioneren van de bekkenbodem kan aanleiding geven tot verschillende bekkenbodemklachten,
De meest voorkomende bekkenbodemklachten zijn :

Meer dan een miljoen mensen in Nederland heeft problemen met de bekkenbodem. Van de mensen die ouder zijn dan 50 jaar, ervaart ongeveer de helft bekkenbodemklachten.

Door middel van u bewust te worden van uw bekkenbodem en deze te versterken of te ontspannen kunt u controle krijgen over de klacht.
Hieronder een algemeen filmpje van het VvoCM over bekkenoefentherapie:

 

 

Aanmelden Nieuwsbrief

* verplicht veld