skip to Main Content
0492-554040 info@maartenvanberlo.nl

Dry needling

Ook voor Dry Needling bent u bij Fysiotherapie Maarten van Berlo op de juiste plek. Dry Needling is een vrij nieuwe behandelmethode van fysiotherapeuten. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Dry Needling gebruikt een droge acupunctuurnaald en er wordt dus geen vloeistof in de spier gebracht. 

Verschil tussen Dry Needling en acupunctuur

Het verschil met acupunctuur is dat bij acupunctuur vaak oppervlakkig meerdere naalden in het lichaam gezet worden die enige tijd blijven zitten. Deze hebben invloed op de ‘energie’ in het lichaam. Dry Needling gebruikt meestal één naald waarmee kortdurend de spier wordt geprikkeld.

Triggerpoints

De naalden worden geplaatst in zogenaamde ‘triggerpoints’. Triggerpoints zijn pijnlijke verhardingen in spieren die niet vanzelf ontspannen. De fysiotherapeut prikt alleen in het triggerpoint. Zo’n triggerpoint veroorzaakt vaak stijfheid, krachtsverlies, bewegingsbeperkingen en pijnklachten en uit zich meestal in:

  • Pijn en stijfheid lokaal in de spier, maar ook pijn ‘op afstand’
  • Bewegingsbeperkingen in bijbehorende gewrichten
  • Verminderde kracht in de betrokken spieren
  • Pijnontwijkend gedrag: u gaat ‘anders’ bewegen
  • Hoofdpijn, krampen

Wat doet de fysiotherapeut?

De fysiotherapeut zal allereerst door een gesprek en gericht onderzoek uw klachten in kaart brengen. Daarna worden de spieren nader onderzocht, die mogelijk uw pijn veroorzaken. Specifiek wordt in die spieren gezocht naar triggerpoints. Op die plaatsen zal de fysiotherapeut gaan behandelen om de spieren te ontspannen.

In onze praktijk zijn Bertie Wetzer, Angela Wagemans, Ron van der Knaap en Herm Blenckers gespecialiseerd in Dry Needling.

Wilt u een afspraak maken?

Back To Top