skip to Main Content
0492-554040 info@maartenvanberlo.nl

Sportblessures

Wanneer u last hebt van een sportblessure dan wilt u daar natuurlijk zo snel mogelijk weer van af komen. Afhankelijk van de ernst van de klacht bieden wij verschillende therapieën en oplossingen om u zo snel mogelijk weer TOP te laten presteren.

Of u nu sport op amateurniveau of op professioneel niveau: dat maakt bij ons niet uit. Onze (sport)fysiotherapeuten zorgen ervoor dat ieder op zijn eigen niveau weer fit is. Mede door onze ervaring in de topsport staat de praktijk al jaren bekend om de goede resultaten die wij behalen met sporters. 

De meest voorkomende sportblessures

Knieblessure

Een knieblessure is een letsel aan het kniegewricht. Dit letsel kan ontstaan door een verkeerde draaibeweging, een onverwachte beweging of overbelasting. Een knieblessure komt het meest voor bij hardlopen, hockey en balsporten.

Enkelblessure

Bij sport kunt u ‘door uw enkel heen gaan’, ook wel verzwikken genoemd. De enkelbanden overrekken dan (of scheuren). Het gevolg? De buitenste enkelbanden raken beschadigd. Vaak zwelt de enkel op en kan het beurs en pijnlijk aanvoelen. Is de enkelblessure heftiger? Dan kan iedere beweging van de enkel pijn doen.

(Lage) rugblessure

Een rug is kwetsbaar, en met name de lage rug. Misschien heeft u het wel eens gemerkt tijdens sporten. Veel mensen gebruiken hun rug verkeerd, waardoor er snel blessures optreden aan de spieren en de pezen in de rug. Een blessure aan de lage rug komt vaak voor bij fitness, hockey en wielrennen.

Hamstringblessure

De hamstring is een spier aan de achterkant van uw been. Ook deze spier kan verrekken of inscheuren. Meestal voelt u dan (hevige) pijn in het midden van de spier. Hamstringblessures komen het meeste voor bij voetbal, hockey en atletiek.

Wat kan Fysiotherapie Maarten van Berlo betekenen?

De klachten van sportblessures hangen vaak samen met de oorzaak. Veel voorkomende symptomen zijn pijn, zwelling en roodheid van het gewricht. Tevens kan uw gewricht warm en stijf aanvoelen. U heeft dan het gevoel dat uw gewricht op slot zit. Klachten kunnen zowel bij het bewegen als in rust aanwezig zijn.

Behandeling

Heeft u last van een sportblessure en wilt u zo snel mogelijk weer op de been zijn? Onze (sport)fysiotherapeuten kunnen hierbij helpen. Allereerst wordt door middel van een lichamelijk onderzoek en een vraaggesprek de oorzaak van uw klachten achterhaald. Vervolgens worden er doelen opgesteld en deze worden opgenomen in een persoonlijk behandelplan. De behandelingen richten zich op het verstevigen en versterken van het geblesseerde lichaamsdeel, bewustwording en preventie. Mits van toepassing sluiten we af met buiten of veldrevalidatie, om de training zo goed mogelijk weer op te kunnen pakken.

 

Oefeningen voor thuis kunt u bekijken op onze site:

https://debewegingsspecialist.nl

Heeft u last van andere klachten?

Back To Top