skip to Main Content
0492-554040 info@maartenvanberlo.nl

Hoofdpijn

Hoofdpijn is een klacht waar veel mensen, zowel volwassenen als kinderen, last van hebben, vaak in combinatie met nekpijn. Er zijn veel verschillende vormen van hoofpijn. De meest bekende zijn spierspanningshoofdpijn. Met name bij spanningshoofdpijn  kunnen wij u helpen de hoofdpijn te verminderen of zelfs helemaal weg te nemen.

Spanningshoofdpijn

In totaal 66% van de mensen heeft wel eens last van deze vorm van hoofdpijn.
Kenmerken zijn dubbelzijdige (links en rechts), drukkende pijn, die mild is van aard en niet erger wordt door lichamelijke inspanning. Er kan sprake zijn van overgevoeligheid voor licht en geluid. De oorzaak van spanningshoofdpijn is nog niet geheel bekend, echter staat vast dat spanning van de spieren geen oorzaak is, hoewel de naam anders doet vermoeden. Ook stress (geestelijke spanning) is niet verantwoordelijk voor deze hoofdpijn. De meest waarschijnlijke verklaring voor spanningshoofdpijn is een ongeremde doorvoer van signalen vanuit de hersenen naar lager gelegen gebieden. Omdat het aantal prikkels hierdoor hoger is dan gewoonlijk, worden normale prikkels ineens gevoeld als pijn.
Uit onderzoek is gebleken dat fysiotherapie en oefentherapie cesar effectief is bij de behandeling van spanningshoofdpijn. Door middel van de houding te verbeteren, oefeningen en indien nodig hands on technieken kan de hoofdpijn afnemen. Als de hoofdpijn gepaard gaat met nekpijn, zal ook hier aandacht voor zijn tijdens de behandeling.

Binnen onze praktijk hebben we verschillende mogelijkheden om een passende behandeling te vinden voor uw specifieke klachten.

 

Oefeningen voor thuis kunt u bekijken op onze site:

https://debewegingsspecialist.nl

Heeft u last van andere klachten?

Back To Top