skip to Main Content
0492-554040 info@maartenvanberlo.nl

Knie, onderbeen en voetklachten

Gaat u regelmatig door uw knie of enkel? Of vraagt u zich af of het wel verstandig is om te blijven sporten? Of heeft u uw zinnen gezet op het rennen van die ene belangrijke wedstrijd? Een knie-, enkel- of voetblessure kan u ervan weerhouden om de dingen te doen zoals u ze wilt uitvoeren.

Doordat verschillende gewrichten samenwerken, kunnen ze ook allemaal klachten veroorzaken. Zo zien we bijvoorbeeld dat een knieklacht, zonder oorzaak in de knie, veroorzaakt kan worden door enkelbeperkingen of verminderde kracht en stabiliteit in de heup/bilregio. Gewrichten bestaan namelijk uit bot, banden en spieren, die ieder hun eigen functie in het gewricht hebben. Door onze specialismen met elkaar te laten combineren kunnen we vele oorzaken voor deze klachten vinden.

Om een goed beeld te krijgen van de oorzaak van uw klachten, betrekken we dus meerdere gewrichten in onze bewegingsanalyse. Aan de hand daarvan gaan we aan de slag met het opstellen van uw behandelplan.

 

Oefeningen voor thuis kunt u bekijken op onze site:

 

Verschillende soorten knie- en enkelklachten

Er zijn verschillende knie- enkelklachten waarvoor wij mogelijk iets kunnen betekenen. Denk hierbij aan artrose, knieklachten door groei,  meniscusklachten, peesblessures en enkel en kniebanden. Iedere klacht kent een eigen diagnosestelling en behandelplan. 

Therapie na operatie

Mocht therapie helaas geen effect hebben gehad, of was het mogelijk niet eens aan de orde, dan kan een operatie het gevolg zijn. Of het nu een kijkoperatie of een voorste kruisband reconstructie is; aandacht voor uw herstel kan een positieve invloed hebben om u zo snel mogelijk weer op de been te krijgen. Of het nu advies is om zelf uw herstel aan te pakken of een compleet revalidatietraject van oefenzaal tot veldrevalidatie: uw doelstelling bepaalt uw persoonlijke traject.

Heeft u last van andere klachten?

Back To Top