skip to Main Content
0492-554040 info@maartenvanberlo.nl

Rug - of nekklachten

Nek- en lage rugklachten zijn waarschijnlijk de meest voorkomende fysieke klachten. Veel rug- en nekklachten volgen hun eigen herstel. Dit herstel dient snel te beginnen na het ontstaan van de klachten. Zit er binnen enkele dagen geen herstel in, dan kunt u direct actie ondernemen. Indien de klachten korte tijd aanwezig zijn, is er in de meeste situaties ook een snel herstel te verwachten. Mits de behandelingen tijdig worden aangevangen. Indien u langer wacht met het werken aan uw herstel, dan volgt er vaak ook een langer behandeltraject.

De oorzaak van nek- en rugklachten komt vaak vanuit de wervelgewrichten, banden of spieren rondom de wervelkolom. Tevens kunnen ook letsel aan de tussenwervelschijf of slijtage de oorzaak zijn. Deze structuren kunnen eventueel klachten in armen en benen veroorzaken, zoals tintelingen of schietende pijn maar mogelijk ook krachtverlies. Indien u wel uitstraling ervaart, maar geen nek- of rugpijn voelt, zal vaak de nek of rug nog steeds de veroorzakende factor zijn voor uw klachten.

Een juiste behandeling is essentieel  voor een snel en duurzaam resultaat. Onze fysio- en oefentherapeuten adviseren u graag wat de beste oplossing is in uw situatie.

De behandeling kan bestaan uit verschillende doelen, zoals:

  • Het herstellen en/of verbeteren van coördinatie;
  • Het opbouwen van stabiliteit;
  • Het herstellen van gewrichtmobiliteit;
  • Het verminderen van zenuwirritatie/inklemming;
  • Het begeleiden en aanpassen van houding;

Soms is een combinatie van verschillende doeleinden het recept om u weer klachtenvrij te laten functioneren.

Oefeningen voor thuis kunt u bekijken op onze site:

https://debewegingsspecialist.nl

Heeft u last van andere klachten?

Back To Top