skip to Main Content
0492-554040 info@maartenvanberlo.nl

Fasciatherapie

Zit u gedurende een langere tijd in een slechte houding of wellicht heeft u last van stress, zorgen, angst, ongerustheid of frustratie? Dan bent u onopgemerkt uw spieren aan het verkrampen. U kunt pijnklachten en stijfheid ervaren. Indien dit voor komt kan een behandeling door middel van myofasciale technieken vermindering van de klachten geven.

Fascia is het officiële woord voor bindweefselvliezen. Deze bindweefselvliezen omgeven alle spieren, gewrichten, botten en organen. Ze vormen een geheel netwerk in het lichaam en zorgen ervoor dat alles in het lichaam met elkaar verbonden is. Maar niet alleen verbindt het; het zorgt er ook voor dat de spieren en zenuwen soepel en zonder wrijving langs elkaar kunnen bewegen. Bovendien bevat de fascia veel zenuwuiteinden en als de fascia in slechte conditie is, kan dit pijn veroorzaken. Ook kan door verklevingen in de fascia de beweeglijkheid beperkt zijn.

Kenmerkend bij is dat we bij elke klacht altijd naar het hele lichaam kijken. Bij triggerpoints en spanningen in de fascia (bindweefselvliezen) kan de oorzaak van de pijn namelijk op een heel andere plaats zitten dan waar u de pijn ervaart. Het doel zal zijn dat u minder pijn heeft en makkelijker kunt bewegen.

Bij deze behandeling zijn langzame maar krachtige en diepe bewegingen met vingers, duimen, vuisten, onderarm en/of elleboog aanwezig. Er zal diep gewerkt worden op de spieren. De behandeling wordt doorgaans als diepgaand en aangenaam ervaren.

Oefeningen voor thuis kunt u bekijken op onze site:

https://debewegingsspecialist.nl

Wilt u een afspraak maken?

Back To Top